Amazing new pictures show how Halifax train station could look in the future

New images of how Halifax train station could look in the future have been released as part of a public consultation.

Monday, 18th January 2021, 10:37 am
Updated Monday, 18th January 2021, 10:48 am
How Halifax train station could look in the future

Calderdale Council, in partnership with the West Yorkshire Combined Authority, is working to provide improvements to Halifax Railway Station. The new facilities will include a new two-storey station building, a new town footbridge, improved walking and cycling connectivity and the reopening of an historic underpass beneath the station, allowing access to the eastern side of the station.

This is how the new station gateway could look in the future. (Pictures by Calderdale Council/West Yorkshire Combined Autority)

Between Monday January 18 2021 and Sunday February 14 2021, Calderdale Council is asking for your feedback on the latest designs. To see more click here.

Sign up to our daily Halifax Courier Today newsletter

The i newsletter cut through the noise

There will be an improved waiting lounge inside the station building at both ground and first floor level, providing passengers with a better view of the platforms outside
The new facilities will include real time journey information boards
Passengers can wait for trains on the platforms or in the improved waiting lounge facilities.
The new station building will include expanded retail options, new and improved toilets.
The new town footbridge will provide walking and cycling access to the new station building at first floor level
It will also provide direct and accessible connectivity between the town centre and the railway station
Spaces will be available for staff and station customers.
The reopening of the underpass will improve access to the station, through the introduction of a step free route beneath the station.
Existing station car parking will be relocated within the current Eureka! car park (northern car park) in front of the new station building at ground floor level.